ICRP - TG 124 Digital Workshop - Application of Justification Principle: Setting the Scene

Op 15 en 16 mei 2023 vindt er een online workshop van ICRP-taakgroep 124 plaats. Deze taakgroep is gericht op het rechtvaardigingsbeginsel, dat bedoeld is om het netto-voordeel van een voorgestelde toepassing, welke de blootstelling aan straling verandert, te waarborgen. Hoewel het concept eenvoudig te begrijpen is, is de toepassing ervan, met inbegrip van de basis voor beoordeling en het besluitvormingsproces, niet eenvoudig.  De taakgroep beraadt zich over de praktische toepassing van het rechtvaardigingsbeginsel. Zij is een discussie begonnen over welke soorten blootstellingsscenario's bijzondere aandacht behoeven. Deze workshop is bedoeld om de discussie te verdiepen door ervaringen en inzichten uit te wisselen met een breed scala van deelnemers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.