ICRP Digital Workshop: Optimisation of Radiological Protection in Digital Radiology Techniques for Medical Imaging

Het gebruik van medische beeldvorming blijft toenemen en wordt steeds geavanceerder, wat wereldwijd een belangrijke bijdrage levert aan de blootstelling van de bevolking aan kunstmatige stralingsbronnen.

De overstap naar digitale beeldvorming heeft geleid tot diverse opties voor acquisitie, nabewerking en presentatie van de beelden, maar omdat ze worden aangepast voor een optimale weergave, geeft het beeld mogelijk geen indicatie of dosisoptimalisatie is bereikt. Toch bieden digitale beelden kansen voor verdere optimalisatie en bieden ze de mogelijkheid om in de toekomst kunstmatige-intelligentie toe te passen.

ICRP-taakgroep 108 heeft twee rapporten opgesteld die aspecten van optimalisatie die instellingen kunnen bereiken beschrijven. Zo kunnen instellingen stapsgewijs vooruitgang boeken. Het eerste rapport werd besproken in een workshop in oktober 2022. In deze nieuwe workshop staat het tweede rapport centraal. Dit rapport staat tot 31 maart aanstaande online voor publieksconsultatie. Het rapport gaat in op praktische aspecten van optimalisatie voor de digitale beeldvormingsmodaliteiten radiografie, fluoroscopie en computertomografie. Het bouwt voort op de structuren voor optimalisatie die in het eerste deel zijn ontwikkeld.

De digitale workshop zal zich bezighouden met de onderwerpen die in het rapport worden behandeld en zal praktische benaderingen voor optimalisatie in deze drie modaliteiten samenvatten. Er zullen ook presentaties zijn over speciale overwegingen voor pediatrische patiënten en zwangere patiënten. Er zal een paneldiscussie plaatsvinden over Global Optimization Strategies en de deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Voor registratie en meer informatie ga naar de ICRP website.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.