Aanpassing ANVS Verordening - Maximale afvoertermijn radioactief afval vastgelegd

Radioactief afval moet vanaf 1 juli 2023 binnen maximaal 2 jaar worden afgevoerd. Langer bewaren mag alleen als dat in de vergunning van ANVS geregeld is.

Dit geldt voor bedrijven en organisaties die een vergunning van de ANVS hebben en waarbij radioactief afval ontstaat in hun bedrijfsprocessen. De termijn geldt niet voor nucleaire installaties, zoals kerncentrale Borssele. Deze maximale afvoertermijn van 2 jaar is geregeld via een wijziging van de ANVS-verordening basisveiligheidsnormen stralingsbescherming. Meer informatie is te vinden op de website van de ANVS.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.