Webinar: Radiation Protection in Dental Radiology

Röntgenfoto's worden in de tandheelkunde op grote schaal gebruikt voor de diagnose, planning en controle van behandelingen en voor de follow-up van pathologische aandoeningen. Volgens UNSCEAR bestond ongeveer 26% van alle diagnostische radiologische onderzoeken in 2020 wereldwijd uit tandheelkundige röntgenfoto's (op een huidig totaal van één miljard), een verdubbeling t.o.v. 2008.

Nu er nieuwe technologieën opkomen om de diagnostische röntgenopnames in de tandheelkunde te verbeteren, zijn geavanceerde opleiding en training in stralingsbescherming essentieel om ervoor te zorgen dat tandheelkundige professionals de apparatuur zo veilig mogelijk gebruiken. Een onlangs gepubliceerd IAEA-veiligheidsrapport over stralingsbescherming bij tandheelkundige radiologie biedt specifieke en gedetailleerde richtlijnen over beste praktijken voor tandheelkundige professionals, stralingsbeschermingsdeskundigen, regelgevers en fabrikanten van tandheelkundige beeldvormingsapparatuur. Geïnteresseerden kunnen het opgenomen webinar Radiation Protection in Dental Radiology van 22 november jl. nu bekijken.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.