CRP Publication 152: Radiation Detriment Calculation Methodology - Digital Event

Op 9 december organiseert ICRP een webinar rond publicatie 152; ‘Radiation Detriment Calculation Methodology’.

Via deze link is het mogelijk om in te schrijven.

Detriment is een door de ICRP ontwikkeld concept om de last van stochastische effecten van blootstellingen met lage doses en/of lage dosistempi op de bevolking te kwantificeren. Het detriment wordt bepaald aan de hand van de levenslange risico's van kanker voor een reeks organen en weefsels en het risico op erfelijke effecten, rekening houdend met de ernst van de gevolgen.

Als onderdeel van een grondige evaluatie van het systeem voor stralingsbescherming om te beoordelen of er behoefte is aan actualisering, heeft de Commissie in 2016 taakgroep 102 voor ‘detriment calculation’ opgericht. Het rapport van de Task Group werd in november 2021 goedgekeurd en is zojuist uitgebracht als ICRP-publicatie 152.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.