EURADOS Webinar - woensdag 9 juni 2021 15.30 uur

In Europa wordt, naast het gebruik van actieve dosimetrie- of spectrometriesystemen, ook passieve dosimetrie op grote schaal gebruikt voor verschillende gecontroleerde of bewaakte zones. Op basis van in 2012 en 2016 uitgevoerde enquêtes heeft Subgroep 2 van de EURADOS Werk Groep 3 onlangs het EURADOS-rapport "Overview of passive area dosimetry systems used in European countries" gepubliceerd.

De verzamelde informatie heeft met name geholpen bij de voorbereiding van een reeks vergelijkingen voor het testen van de prestaties van kalibratielaboratoria. Het webinar zal een overzicht geven van de situatie van passieve dosimetrie systemen die worden gebruikt voor omgevingsmonitoring in Europa, waarbij het merendeel van de Europese landen aan bod komt. De resultaten van de onderlinge vergelijkingen van de kalibratiemethodieken zullen ook worden gepresenteerd.

Webinar: Dosimetry for workplace and environmental radiation monitoring

 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.