Afdeling Niet Ioniserende Straling (NIS) te gast in podcast

De doelen van de afdeling NIS zijn:

  • Het bestuderen van de biologische effecten en risico's op gezondheidsschade door blootstelling aan NIS,
  • Het bevorderen van een verantwoorde toepassing van bronnen van NIS binnen het kader van nationale en internationale aanvaarde normstelling en rekening houdend met de maatschappelijke opvattingen over blootstelling aan NIS,
  • Het vermeerderen en uitdragen van kennis op het gebied van veilig omgaan met NIS.

Er is dan ook coöperatief gereageerd op het verzoek van een jonge podcaster, of een lid van de afdeling NIS als gast in zijn podcast wilde komen vertellen over 5G en het karakter van de straling die wordt uitgezonden als onderdeel van de vijfde generatie mobiele telecommunicatie. Het derde NIS-doel dat het "vermeerderen en uitdragen van kennis" beoogd, wordt hiermee ten slotte gediend en zo wordt de jonge generatie bereikt. In dit geval is de 18-jarige Jurgen Bügel de presentator die vooral op zoek is naar informatie voor hemzelf en zijn luisteraars, zonder daarbij de stijl "van in de rede vallen ten behoeve van het eigen ego" te hanteren. Tjerk Kuipers heeft zich aangeboden om de vragen van de podcaster te beantwoorden. Het onderwerp is in ongeveer 25 minuten breed behandeld waarbij Tjerk de opvattingen van de afdeling en beleidsvormende organen op een representatieve en heldere wijze heeft uitgelegd. Het aantal volgers van deze podcast zal ongetwijfeld gaan stijgen. Hier kun je de podcast beluisteren.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.