IRPA 2018: voor alle leeftijden

IRPA 2018

De wetenschappelijke programmacommissie van het IRPA 2018 congres heeft besloten ook in de maand februari nog bijdragen voor het congres toe te laten. Deze zullen in beginsel alleen in aanmerking komen om als poster te worden geaccepteerd. Deadline voor het indienen van een bijdrage is 4 maart a.s.

Het definitieve programma van het IRPA 2018 congres wordt deze maand vastgesteld. Kort daarna vindt u op de website van het congres alle informatie over het wetenschappelijk programma, maar ook over de nascholingscursussen (refreshers) en excursies (technical visits). Een aantal refreshers wordt op locatie, tijdens een technical visit, verzorgd. Houd er rekening mee dat met name bij Technical Visits het aantal beschikbare plaatsen beperkt is - wacht dus niet te lang met aanmelden.

Alle informatie over IRPA 2018 vindt u op www.irpa2018europe.com.

 

Young Professional Award

De organisatie van het IRPA 2018 congres heeft de aangesloten Europese verenigingen gevraagd een kandidaat voor te dragen voor de Young Professional Award die tijdens dit congres zal worden toegekend.

Het NVS-bestuur heeft mw. Joanne van Abbema voorgedragen. Zij presenteert tijdens het congres haar promotie-onderzoek ‘Dose reduction from accurate proton energy loss prediction with dual energy CT in proton therapy’. Wij wensen haar veel succes.

School Event

Tijdens IRPA 2018 wordt door de NVS het eerste schoolevent georganiseerd. De doelstelling van het School Event is om de scholieren kennis te laten maken met diverse aspecten van ioniserende en niet-ioniserende straling en wat er nodig is om mensen te beschermen tegen de mogelijke negatieve effecten als gevolg van blootstelling aan (niet-)ioniserende straling. Dit proberen we te bereiken door middel van het aanbieden van een inspirerende, interactieve uitleg over het onderwerp stralingsbescherming in combinatie met aansprekende, praktijkvoorbeelden en kleine praktijkopstellingen.

Helaas is het niet gelukt om in november 2017 een “generale repetitie” te realiseren maar de enthousiaste organisatie is volop bezig om er op 6 juni een mooie dag van te maken. Het exposantenprogramma is gevuld met een grote diversiteit aan organisaties en de voorafgaande theoriesessie belooft boeiend en interactief te worden. De inschrijving voor de leerlingen is geopend via https://goo.gl/forms/15aH48eQhB0nU55k1.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.