Opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen C

De opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen C (TMS-VRS-C) richt zich op stralingsbeschermingsdeskundigen die een belangrijke rol spelen met betrekking tot veilig werken met verspreidbare radioactieve bronnen in een C-laboratorium. De volgende onderwerpen worden in deze opleiding behandeld:

  • Verantwoordelijkheden van de TMS
  • Relevante wetgeving en praktische vuistregels
  • Radiologische incidenten
  • Maatregelen ter voorkoming van inwendige besmetting

Doelgroep
Medewerkers die toezicht houden op werksituaties met verspreidbare radioactieve stoffen in een C-laboratorium (Amax = 20 Reinh). Werknemers die zelfstandig werken met open radioactieve bronnen met een matig blootstellingsrisico, zoals analisten, technici, medisch personeel en andere geïnteresseerden.

Let op: Wanneer de D-variant?
De opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen (TMS-VRS-D) is geschikt voor medewerkers die toezicht houden op werksituaties met verspreidbare radioactieve bronnen op een D-laboratorium (Amax = 0,2 Reinh).

 

Data 2024

2, 3, 10, 16, 17, 24, 25 april
7 mei, examen 16 mei
Locatie Utrecht
Min. aantal deelnemers 6 personen
Studiebelasting tijdsduur opleiding: 8 dagen | zelfstudie: 8 dagen
Voertaal Nederlands
Examen ja, examenduur: 180 minuten
Diploma ja, wettelijk erkend diploma
Kosten € 3.650,-
Overige een vooropleiding op MBO-niveau, bij voorkeur in een medische, technische of natuurwetenschappelijke richting, is wenselijk.

 

Kijk voor inschrijven of meer informatie op onderstaande website: 

Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen C (tudelft.nl)

 

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.