Lezing: “J. Robert Oppenheimer, vader van de atoombom” (dr. F. Wiersma)

Op maandag 9 oktober a.s. organiseert de Stralingsbeschermingseenheid Randwyck (vergunninghouder voor de complexvergunning van Maastricht University, Maastricht UMC+, Maastro Clinic, Maastro Protonentherapie B.V. en Brightlands Incubators Maastricht B.V.) de lezing “Oppenheimer, vader van de atoombom”. Dr. Frans Wiersma, stralingsbeschermingsdeskundige, Algemeen Coördinerend Deskundige bij de Universiteit Utrecht, docent stralingsonderwijs, experimenteel fysicus en auteur, vertelt over het leven en werk van J. Robert Oppenheimer, getypeerd als de vader van de atoombom, de ontwikkeling van nucleaire wapens en de stralingsrisico’s bij toepassing daarvan, Hiroshima en Nagasaki, gezondheidsstudies en non-proliferatie.
De lezing is aangeboden bij de ANVS als kennisactiviteit voor registratiepunten voor geregistreerd stralingsbeschermingsdeskundigen. 


Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid tot aankopen van het boek “Splinters van de zon – Fragmenten uit leven en werk van J. Robert Oppenheimer” bij de auteur.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven als je erbij wil zijn.


Datum en tijd: 9 oktober 2023, 13:00-16:00

Locatie: Maastricht UMC+
Prijs: 140 euro (vrijgesteld van btw)

Het Maastricht UMC+ is goed bereikbaar via trein (station Maastricht Randwyck of Maastricht Centraal), per bus (lijnen 1 en 5 vanaf het centraal station) en per auto (P. Debeyelaan 25, 6229 HX Maastricht).

Inschrijven is verplicht via radiation-education-fhml@maastrichtuniversity.nl

Meer informatie over deze lezing en andere door ons georganiseerde onderwijsactiviteiten kun je vinden op onze website: www.maastrichtuniversity.nl/nl/stralingsbeschermingseenheid

Documenten

Titel Auteur Type
Poster Oppenheimer Wiersma secretariaat pdf Download

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.