Nascholing Handboek Radionucliden

Op 26 mei 2023 zal Albert een voordracht geven over het ontstaan van het Handbook en de oorsprong van de gegevens. Hij zal een en ander toelichten aan de hand van één à twee voorbeelden. Daarnaast zal hij ook de randvoorwaarden aangeven waarbinnen de gegevens mogen worden gebruikt en gaat hij in op overige aandachtspunten. Om de gegevens uit het Handbook op de juiste manier toe te passen, zullen er twee voordrachten worden verzorgd, waarbij de kennis met betrekking tot externe straling en inwendige besmetting worden opgefrist.

Aan de hand van twee oefensommen ga je zelf aan de slag om te oefenen met het Handbook. Hiertoe gaan de deelnemers tijdens de middag in groepen van 4 à 5 aan de slag om twee verschillende examensommen op te lossen onder begeleiding van leden van de Nascholingscommissie. Hierna wordt er door een lid van de Nascholingscommissie besproken hoe het had gemoeten.

Op deze manier kan de cursist ook zijn vaardigheid in het uitvoeren van berekeningen uit  de CD-cursus of niveau 3 ophalen. Natuurlijk zijn de oefensommen ‘open boek’, dus het is aanbevolen om je eigen leerboek mee te nemen. Het meenemen van je eigen rekenmachine is daarnaast een must. De Nascholingscommissie zorgt voor kopieën uit het Handbook en de oefensommen.

In samenwerking met Albert Keverling Buisman is het mogelijk om het Handbook met korting te bestellen. De nieuwste editie (met een aanvulling cijfers ICRP-151) wordt dan met 15% korting naar je toegestuurd. De prijs van deze nieuwe editie (inclusief 15% korting) is € 110,-. De bestelling kan (onder vermelding van deelname Nascholing Handboek Radionucliden) via www.uitgeverijnucleus.nl of via het e-mailadres nucleus@ziggo.nl gedaan worden.

 

Programma

 

Nieuw Handboek Radionucliden

 

Programma vrijdag 26 mei 2023

Jaarbeurs, Utrecht

 

 

 

 

Van

Tot

Omschrijving
Leerdoel

spreker
(affiliatie)

08:45

09:00

Ontvangst met thee & koffie

 

09:00

09:05

Welkom

Dagvoorzitter

09:05

10:15

Uitwendige bestraling en radioactiviteit

Teun van Dillen (RIVM)

10:15

11:00

Inwendige besmetting

Folkert Draaisma

11:00

11:30

Pauze

 

11:30

12:30

‘The RADIONUCLIDE Handbook’ - herkomst gegevens en randvoorwaarden

Albert Keverling Buisman (Nucleus)

 

12:30

13:30

Lunchpauze

 

13:30

13:45

Instructie middagdeel

Dagvoorzitter

13:45

15:00

Oefening uitwendige bestraling en radioactiviteit

 

Begeleiding: leden Nascholingscommissie

15:00

15:30

Pauze

 

15:30

17:00

Oefening inwendige besmetting

 

Begeleiding: leden Nascholingscommissie

17:00

17:15

Evaluatie en afsluiting

Dagvoorzitter

Locatie

Jaarbeurs Meetup

Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt, het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.