Vooraankondiging NVS-IS Middagsymposium

Op 3 oktober a.s. organiseert de afdeling Industriële stralingsveiligheid een middagsymposium met als titel “NORM: uitdagingen en ontwikkelingen”.

Materialen met radioactiviteit van natuurlijke oorsprong (NORM) komen in tal van bedrijfstakken en industrieën voor. Dit vormt uitdagingen en tegelijkertijd ook mogelijkheden. Het realiseren van een circulaire economie, de verantwoorde omgang met grondstoffen en energietransitie-projecten staan vol in de schijnwerpers. In die context zijn er ook tal van ontwikkelingen bij NORM gerelateerde processen.

De middag richt zich op een breed publiek. Ook leden met bepekte of geen kennis van NORM zijn van harte welkom.

Onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen zijn:

  • De praktijk van geothermie - aardwarmte als bron van energie,
  • NORM in de olie- en gasindustrie, waaronder fosforindustrie,
  • Chemische/Fysische eigenschappen van Natuurlijk Voorkomende Radionucliden
  • Innovaties op materiaalgebied die de aanhechting van NORM kunnen beperken,
  • Decontaminatie en maatschappelijke betrokkenheid.

We zijn nog druk doende met het voorbereiden. Diverse sprekers hebben al toegezegd. Binnenkort zal de inschrijving open gaan waarbij we ook het programma bekend zullen maken. Noteer de datum nu al vast in uw agenda.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.