Investering in de kennisinfrastructuur voor nucleaire technologie en straling

Tweede Kamerlid Silvio Erkens heeft aangekondigd dat er volgend jaar 5 miljoen via een amendement wordt vrijgemaakt om de kennisinfrastructuur voor nucleaire technologie en straling te versterken. Dat betekent bv. geld voor een leerstoel, voor onderzoek en innovatie, en meer.

Zie hier het amendement wat aangenomen is met een ruime meerderheid.

“Nederlandse universiteiten, bedrijven, de industrie en ziekenhuizen liepen wereldwijd lange tijd voorop op het gebied van nucleaire kennis en innovatie. Dat is niet alleen belangrijk voor kernenergie, maar voor veel meer: zoals stralingskunde en medische behandelingen.

Deze kostbare kennispositie is de laatste jaren afgebrokkeld. Zo zijn er bijvoorbeeld aan de universiteiten steeds minder studenten, onderzoekers en hoogleraren op dit gebied, onder meer als gevolg van pensionering. Dat is zorgelijk, want die kennis krijg je niet zomaar terug.”

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.