Euramet

Meer dan 23 miljoen mensen in de wereld worden ooit tijdens hun werk blootgesteld aan ioniserende straling. Natuurlijke (achtergrond) straling is overal en treft iedereen. Door de nieuwste ontwikkelingen, zoals gepulseerde straling in medische, industriële of technische toepassingen, hebben we steeds vaker te maken met stralingsvelden van toenemende complexiteit.

De technieken die worden gebruikt om deze straling nauwkeurig te meten, worden dan ook steeds geavanceerder en vormen de basis voor de kwaliteitsborging van de meetinstrumenten die worden gebruikt. Om de deskundigheid van metrologen, stralingsbeschermingsdeskundigen, de industrie en andere belanghebbenden te bundelen en te verdiepen is een Europees metrologienetwerk (EMN) voor stralingsbescherming opgericht. Onder de paraplu van EURAMET bundelen 16 nationale metrologie-instituten, twee nationale stralingsbeschermingsinstituten en één Europese stralingsbeschermingsorganisatie hun deskundigheid. De groep wordt gecoördineerd door Annette Röttger van de Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB). Klik hier voor meer informatie.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.