EURADOS/NERIS Webinar - donderdag 23 september 2021 15.00 uur

In geval van een nucleaire of radiologische noodsituatie is de vroegtijdige beschikbaarheid van betrouwbare gegevens over dosistempi en besmettingsniveaus in het kerngebied van het ongeval van cruciaal belang voor alle te nemen beslissingen, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van passende tegenmaatregelen of het instellen van uitsluitingsgebieden.

Dergelijke belangrijke beslissingen kunnen gevolgen hebben voor duizenden mensen en kunnen aanzienlijke sociale en financiële gevolgen hebben. Onderzoek van het radiologisch besmette gebied in de nabijheid van een reactor kan te gevaarlijk zijn voor mensen om er binnen te gaan om de stralingsniveaus te controleren. Het gebruik van onbemande luchtvaartuigen (Unmanned Aerial Vehicles, UAV’s of kortweg "drones") met radiologische detectiesystemen komt steeds meer beschikbaar. In het webinar zullen de technologieën over dit onderwerp die door de IAEA zijn ontwikkeld in het kader van het Europese project "Preparedness", dat onlangs is afgerond, en het gebruik ervan in beslissingsondersteunende systemen worden gepresenteerd door sprekers van het IAEA, en van de EURADOS- en NERIS-platformen.

Klik hier voor meer informatie.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.