Wijziging ANVS-verordening

In maart jl. vond de internetconsultatie plaats over een voorgestelde aanpassing van de ANVS-verordening. De aanpassing betreft het invoeren van specifieke vrijgavewaarden voor enkele radionucliden.

Van 12 maart 2021 tot en met 11 april 2021 was het mogelijk om een reactie te geven op de voorgestelde aanpassing. De internetconsultatie heeft geleid tot drie reacties en het Adviescollege Toetsing Regeldruk heeft een advies opgesteld. Naar aanleiding hiervan heeft de ANVS de toelichting bij de verordening op een aantal punten verduidelijkt en is antwoord gegeven op een aantal vragen uit de internetconsultatie.

 

De aangepaste regelgeving trad op woensdag 16 juni 2021 in werking. Met de aanpassing wordt het voor met name ziekenhuizen, producenten van medische nucliden en laboratoria mogelijk om afval, dat een aantal specifieke radionucliden bevat, te laten verbranden bij een afvalverbrandingsinstallatie.

Het nieuwsbericht over de gewijzigde ANVS-verordening, met bijbehoren link, vind u hier.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.