Uitbreiding ANVS-dienstverlening

Vanaf 30 maart 2021 kunnen schroothandelaren, ondernemers, douane en burgers melding doen van een stralingsincident via het ANVS-loket. Ook kunnen transportondernemers vanaf die datum alle transportmeldingen via het ANVS-loket indienen. En nucleaire installaties kunnen vanaf nu alle informatie die zij vanuit de wet- en regelgeving verplicht zijn om aan de ANVS te melden, via het loket aan de ANVS voorleggen.

Dit betekent dat alle verplichtingen die onder de kernenergiewet-vergunning vallen, nu digitaal door de ANVS via het ANVS-loket verwerkt kunnen worden. Klik hier voor het nieuwsbericht.

Stralingsincidenten melden in het ANVS-loket
U bent schroothandelaar en u wilt een melding maken van een (vermoedelijk) stralingsincident
U heeft een lading schroot of metaal dat mogelijk is verontreinigd met radioactieve stoffen. U doet hiervan aangifte bij de ANVS. U gebruikt hiervoor het nieuwe openbare meldingsformulier in het ANVS-loket.

U bent ondernemer en u wilt een stralingsincident melden
Niet-spoedeisende stralingsincident meldt u vanaf nu in het ANVS-loket. U heeft e-herkenning nodig om in te loggen. Voor het melden van spoedeisende incidenten verandert er niets. Deze moeten nog steeds direct telefonisch gemeld worden bij de ANVS. Dit kan op telefoonnummer 088 489 05 00.

U werkt bij de douane en u wilt een stralingsincident melden
Niet-spoedeisende stralingsincident meldt u vanaf nu in het ANVS-loket. U heeft een ANVS-account nodig om in te loggen. Voor het melden van spoedeisende incidenten verandert er niets. Deze moeten nog steeds direct telefonisch gemeld worden bij de ANVS. Dit kan op telefoonnummer 088 489 05 00.

Transportmeldingen in het ANVS-loket
Vanaf 30 maart 2021 kunnen alle transportmeldingen ingediend kunnen worden via het ANVS-loket. Dit geldt voor de meldingen op basis van vervoersvergunning (48-uursmeldingen), de Euratommeldingen, Euratom-kwartaalmeldingen, meldingen voor Belgiëvaarders, Code of Conduct-meldingen en EHBO-meldingen.

Wijzigingen voor nucleaire installaties
Nucleaire installaties kunnen alle rapporten, kwartaalverslagen en andere informatie die zij vanwege hun vergunning of de wet- en regelgeving verplicht zijn om aan de ANVS voor te leggen, via het loket indienen.
Daarnaast kan de schriftelijke melding van de niet-spoedeisende ‘ongewone gebeurtenissen’ via het loket worden gedaan. Voor spoedeisende ‘ongewone gebeurtenissen’ verandert er niets. Deze moeten nog steeds direct telefonisch gemeld worden bij de ANVS. Dit kan op telefoonnummer 070- 383 24 25.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.