Free the Annals!

De NVS heeft een leuk bericht ontvangen over de impact van het “free the Annals” initiatief van ICRP. Ook de NVS heeft een financiële bijdrage geleverd aan dit initiatief dat nu al nu al zijn vruchten afgeworpen. Vanaf 1 januari 2020 was het mogelijk om de annalen te downloaden, met uitzondering van de publicaties van de laatste twee jaar. Hier werd ook direct uitgebreid gebruik van gemaakt.

In totaal zijn er 215.000 documenten gedownload in 2020, een enorme toename vergeleken met 55.000 in 2018 en 84.000 in 2019. Veel van de downloads vonden plaats in landen die historisch gezien niet zo gemakkelijk toegang hadden tot de annalen. Een mooi doel bereikt dus! Elk jaar zullen weer nieuwe annalen vrijkomen (ouder dan 2 jaar) en dat hebben we samen met de internationale stralingsbeschermingsgemeenschap bereikt.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.