NORM X symposium 2022 “Residuen toegepast in een circulaire economie” Vrijwilligers gezocht!

Onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Stralingshygiene (NVS) organiseert de Stichting "Radiation Protection Symposium North-West Europe" het tiende internationale symposium over NORM (Naturally Occurring Radioactive Materials) op 9-13 mei 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht.

In 1997 werd op initiatief van KEMA het allereerste NORM symposium georganiseerd in Amsterdam met als thema "Radiologische problemen met natuurlijke radioactiviteit in de niet-nucleaire industrie". Meer dan 100 deskundigen, werkzaam in de industrie of bij regelgevende instanties en afkomstig uit landen over de hele wereld, namen deel aan dit eerste symposium. Een succesvol initiatief wat zijn vervolg kreeg in een reeks van internationale NORM symposia in de volgende jaren. In 2022, 25 jaar na het eerste symposium, wordt het voor de tiende keer georganiseerd en ditmaal ook weer in Nederland.

Het centrale thema van NORM X is "Residuen toegepast in een circulaire economie". De uitdaging voor de toekomst is om in vele delen van de samenleving een gesloten circulaire economie te bewerkstelligen, waaronder dus ook het hergebruik en de recycling van NORM-residuen. De deelnemers worden uitgenodigd om praktijkvoorbeelden te geven van het beheer en de verwerking van NORM residuen die een circulaire economie bevorderen.

Behalve presentaties en opfriscursussen zullen ook  excursies naar de verwerkingsindustrie voor NORM worden georganiseerd. Hiervoor zal, vergelijkbaar met het  IRPA 2018 congres, een programma van technische visites (TV) worden opgezet.

De NORM X organisatie wil hierbij graag een oproep doen aan de NVS-leden om zich als vrijwilliger aan te melden voor de organisatie van deze technische visites. Jouw bijdrage zal bestaan uit overleg met het lokale organisatie comité (LOC) van NORM-X, het bezoeken van de locatie en beoordelen op geschiktheid en het begeleiden van de TV op woensdag 11 mei 2022.

Voor informatie: zie www.NORMX2022.com en voor aanmelding als vrijwilliger info@normx2022.com.

Jeroen Welbergen en Paul van Rooijen (LOC)

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.