Conference on the Management of Naturally Occurring Radioactive Materials (NORM) in Industry 2020

In de afgelopen decennia hebben veel studies hoge concentraties van natuurlijke radioactiviteit gevonden in afval en residuen van een groot aantal industriële activiteiten die geen deel uitmaken van de splijtstofcyclus. Ondanks enkele succesvolle gevallen lukt het de meeste landen slecht om haalbare en uitvoerbare aanpak te vinden voor een goed beheer van deze naturally occurring radioactive materials (NORM). Van 19-23 oktober organiseert de IAEA de International Conference on the Management of Naturally Occurring Radioactive Material in Industry.

De conferentie zal betrekking hebben op alle industriële activiteiten buiten de splijtstofcyclus die gepaard gaan met verhoogde concentraties van natuurlijke radioactiviteit in afval en residuen en die aanleiding kunnen geven tot een verhoogde blootstelling van de bevolking en de werknemers aan ioniserende straling. Om de input van jonge generaties te bevorderen, heeft het IAEA-Network of Environmental Management and Remediation (ENVIRONET) een competitie uitgeschreven waarin zij young professionals (tot 35 jaar) uitnodigt in een essay innovatieve ideeën voor het beheer van NORM in restmaterialen en afval passend bij de ambities in een circulaire economie. Meer informatie over de opdracht en de uit te reiken prijs vind je hier.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.