Herregistratie stralingsbeschermingsdeskundigen

Op 1 januari 2015 werd de wettelijke registratie van stralingsbeschermingsdeskundigen in Nederland ingevoerd, met een verplichte herregistratie na vijf jaar. Dat betekent dat een groot aantal van de stralingsbeschermingsdeskundigen in Nederland zich voor 1 januari 2020 opnieuw moet registreren. De deadline voor het indienen van de aanvraag, voor hen die zich per 1 januari moeten herregistreren, is 6 november 2019! Het wordt aangeraden om zo snel als dat mogelijk is de aanvraag voor herregistratie bij de ANVS in te dienen. Op de website van de ANVS is de handreiking (her)registratie stralingsbeschermingsdeskundigen gepubliceerd.

De handreiking beschrijft het proces van (her)registratie, verwijst naar een overzicht van erkende activiteiten voor herregistratie en geeft antwoord op mogelijke vragen. Ook als nu nog niet alle kennisactiviteiten zijn afgerond, kan al een herregistratie worden ingediend bij de ANVS. Na het volgen van de kennisactiviteit stuurt u direct het bewijs van deelname na. Ook is het mogelijk om vooraf een kennisactiviteit te laten beoordelen. Uitgebreide informatie hierover staat in de handreiking.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de ANVS via info@anvs.nl.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.