Een succesvol IRPA 2018 congres in Den Haag

Op 4 juni 2018 was het dan zo ver: IRPA 2018 in Den Haag. Na een lange voorbereidingsperiode waarbij getracht is alle facetten die van belang zijn voor een evenement van die omvang in kaart te brengen, te plannen en tot in de puntjes uit te werken, kwam nu het moment van loslaten. Niet voor A-solution natuurlijk, zij hebben een volle week het hele evenement strak geregisseerd. De organisatie moest nu echter zien of al het plannen tot het gehoopte resultaat zou leiden en kon op vrijdagavond vaststellen dat het zeker het geval was.

De zeer goed bezochte (en goed gewaardeerde!) refreshers op maandag en woensdag, de key note speakers, het School Event, de Euterp workshop, de technical visits, de lancering van het Young Generation Network en de Young Professional Award sessies, het was een zeer veelzijdig en dynamisch congres met voor ieder wat wils.

Het eerste School Event werd goed ontvangen en werd gezien als een groot succes vanuit zowel de leerlingen als de standhouders. Van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, tot defensie en van het RIVM tot ApplusRTD, een grote variëteit aan organisaties heeft haar best gedaan om met de middelbare scholieren aan de slag te gaan. De bezoeken aan de diverse stands werden afgewisseld met theoriesessies die met veel enthousiasme werden verzorgd door Klazien Huitema, Ralph Meulenbroeks en Thorsten Hackl (zie foto).


De technical visits werden ook zeer goed beoordeeld. Lees voor een impressie hier het verslag van Bertjan Arends van zijn bezoek aan SCK*CEN in Mol.
Veel aandacht was er tijdens het congress ook voor de “Young Generation” met een netwerklunch, de lancering van het IRPA Young Generation Network en de uitreiking van de “Young Professional Award”. De YP-Award, zowel jury als publieksfavoriet, ging naar de Franse Nadia Benabdallah (zie foto) met haar verhaal over de therapeutische toepassing van alfa-emitters (in het bijzonder 223Ra, Xofigo).

 

De organisatie bedankt u graag voor uw deelname. Zonder u was het congres niet zo’n groot succes geweest!

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.