NVS/NCS commissie “Ooglensdosis”

De NCS heeft het voornemen om in samenwerking met de NVS een subcommissie te vormen met als doel een praktische leidraad te ontwikkelen voor de vragen in het veld rond reductie van de ooglensdosis (bv. door inzet PBM’s) en de monitoring ervan (de rol van dosimetrie).

Zoals velen van jullie weten is er een toenemende aandacht voor de reductie van de ooglensdosis. De Europese BSS bevat sinds 2013 een aangescherpte dosislimiet van 20 mSv voor de ooglens; deze richtlijn zal in 2018 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd moeten worden.

De NCS  heeft het voornemen om in samenwerking met de NVS een subcommissie te vormen met als doel een praktische leidraad te ontwikkelen voor de vragen in het veld rond reductie van de ooglensdosis (bv. door inzet PBM’s) en de monitoring ervan (de rol van dosimetrie).

Na inventarisatie van belangstellenden voor deelname aan deze subcommissie zal een eerste oriënterende bijeenkomst worden georganiseerd om doelen, werkplan en samenstelling van de subcommissie vorm te geven. We willen bij deze belangstellenden uit het veld met ervaring op dit gebied oproepen om contact op te nemen met Tom Grimbergen.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.