Bezoek Young Professionals aan GKN Dodewaard

Tijdens de netwerkdag van de Young Professionals begin 2023 is enthousiast gereageerd om een excursies te organiseren. De nascholingscommissie (of Young Professional afdeling van de NVS) biedt de YP de mogelijkheid om verder met elkaar kennis te maken maar vooral extra kennis op te doen tijdens een excursie naar de voormalige Kerncentrale in Dodewaard op woensdag 4 oktober.

In 1997 is deze buiten gebruik gesteld en is de brandstof verwijderd. Sinds 2005 is de centrale in toestand van veilige insluiting voor een wachtperiode van 40 jaar.

Tijdens de excursie krijg je een unieke kans om in de regelzaal en het reactorgebouw te kijken, bij het reactorvat te staan en het turbinegebouw te bezoeken. De site manager geeft een voordracht over werking, verleden, heden en toekomst van de centrale, waarbij stralingsbescherming als onderwerp centraal zal staan.

LET OP:
Een geldig Nederlands legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs) is verplicht. Overige legitimatie wordt niet geaccepteerd (wettelijk voorschrift).
We verzamelen om 12.45 uur op de parkeerplaats. Deelnemers MOETEN om 13.00 uur aanwezig zijn.

Programma:

13.00 uur Inschrijving en ontvangst
13.30 uur Voordracht over werking, verleden, heden en toekomst van de centrale
15.00 uur Rondgang door gebouwen
16.45 uur Afsluiting met drankje

Tijdens de excursie is er géén gelegenheid om vroegtijdig te vertrekken. Het dragen van stevige schoenen is aanbevolen. Naaldhakken en kleine hakjes zijn niet toegestaan in verband met het lopen over roostervloeren. Er moet een flink aantal trappen worden gelopen.


  Inschrijven

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.